Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:20

Πλεονεκτήματα του laser έναντι της κλασικής σαφηνεκτομής

      Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για την εξάλειψη της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών των κάτω άκρων με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, κυρίαρχη θέση ανάμεσα στις οποίες κατέχει το laser. Υπάρχουν αλήθεια τόσα πλεονεκτήματα που διακιολογούν αυτήν την τάση; Πριν από οτιδήποτε άλλο αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η συντριπτική πλειονότητα των επεμβάσεων αυτού του είδους γίνεται πλέον στις ΗΠΑ με laser.

     Πρόκειται για μια μέθοδο ανώδυνη, που ουσιαστικά στερείται μετεγχειρητικού άλγους και επιτρέπει, σε συνδυασμό με τη μη απαίτηση γενικής αναισθησίας, τη γρήγορη κινητοποίηση του ασθενούς. Έτσι ο ασθενής κινητοποιείται λίγες ώρες μετά την επέμβαση και παίρνει εξιτήριο το ίδιο απόγευμα. 

     Η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς είναι ταχύτατη και σε κάθε περίπτωση πολύ ταχύτερη συγκρινόμενη με το χρόνο που απαιτείται μετά από σαφηνεκτομή. Οι χαμένες εργατοώρες, συνεπώς  και το πραγματικό κόστος της επέμβασης μειώνονται.

     Με την τεχνική αυτή της αντιμετώπισης επιτυγχάνεται ένα άριστο αισθητικά αποτέλεσμα καθώς δεν διενεργούνται δερματικές τομές μεγαλύτερες των δεκάτων του χιλιοστού ενώ και τα επώδυνα και αντιαισθητικά αιματώματα δεν απαντώνται σε αυτή την επέμβαση.

     Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι τα ποσοστά υποτροπής της μεθόδου αυτής είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με αυτά της σαφηνεκτομής.

     Πρόκειται δηλαδή για μια μέθοδο αντιμετώπισης των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας ασφαλή, αποτελεσματική, ανώδυνη, γρήγορη, χωρίς ταλαιπωρία και με το βέλτστο αισθητικά αποτέλεσμα.