Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 08:41

Κάψιμο στα πόδια

     Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που όλους τους μήνες του έτους και ακόμη πιο έντονα τώρα το καλοκαίρι αισθάνονται ένα συνεχές και βασανιστικό κάψιμο στα πόδια. Αρκετές φορές είναι πιο ενοχλητικό το βράδυ κατά την κατάκλιση και επηρεάζει έτσι την ποιότητα του ύπνου και της ξεκούρασης των ασθενών αυτών.

     Μήπως έχετε και εσείς συχνά την ανάγκη να δροσίζετε τα πόδια σας με κρύο νερό; Σας πονάνε ή σας καίνε τα πόδια σας το βράδυ όταν ξαπλώνετε; Πρήζονται τα πόδια σας ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες; Τα αισθάνεστε βαριά και κουρασμένα;

     Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι καταφατική τότε είναι αρκετά πιθανό να πάσχετε από φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων. Πρόκειται για μια πάθηση που συχνά υποδιαγιγνώσκεται ή και δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

     Σε κάθε περίπτωση ο αγγειολόγος - αγγειοχειρουργός είναι ο καταλληλότερος για να σας εξετάσει, να σας δώσει θεραπευτικές συμβουλές και να χαράξει την προτιμότερη στρατηγική αντιμετώπισης της νόσου αν και όπου υπάρχει.