Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:40

Τα πόδια σας “μισούν” το καλοκαίρι;

     Το καλοκαίρι έχει τελειώσει ημερολογικά και σιγά σιγά υποχωρούν και οι ζεστές ημέρες του. Μαζί με αυτές ευελπιστούν αρκετοί ότι θα υποχωρήσουν και βασανιστικά συμπτώματα που βιώνουν κάθε καλοκαίρι όπως το κάψιμο, το οίδημα στα πόδια τους, το αίσθημα βάρους και μια γενική δυσφορία που αυξάνεται ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες του έτους. 

     Πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλα αυτά τα συμπτώματα ούτε “λογικά” είναι, ούτε πρέπει να υπομένουν με στωικότητα οι ασθενείς το πέρας της θερινής περιόδου.  Σε αρκετές περιπτώσεις η αιτία αυτών των ενοχλήσεων είναι η φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων. Πρόκειται για μια νόσο πολύ συχνή, που επηρεάζει την ποιότητα ζωής  των ασθενών ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζεται και με επικίνδυνες επιπλοκές όπως η επιπολής φλεβική θρόμβωση των κάτω άκρων. 

     Σε κάθε περίπτωση αν περιλαμβάνετε τον εαυτό σας μετάξύ αυτών που βιώνουν παρόμοια ενοχλητικά συμπτώματα κατά τους θερινούς μήνες μια εξέταση από αγγειολόγο - αγγειχειρουργό μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Η ευεξία και η ποιότητα ζωής μας εξάλλου “στηρίζεται” στα πόδια μας!