ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Νικόλαος Σαμαράς αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης το 2006. Υπηρέτησε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) το 2007-2008 και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Υγειονομικό Σώμα ως οπλίτης ιατρός.

Από το 2010 έως το 2013 εκπαιδεύτηκε στο Αγγειοχειρουργικό και Α' Χειρουργικό Τμήμα του ΓΝΑ «Η Ελπίς». Από το 2013 έως το 2017 εκπαιδεύτηκε στο Αγγειοχειρουργικό Τμήμα του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Το 2012 ολοκλήρωσε με άριστα το Μεταπτυχιακό του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Ενδαγγειακές Τεχνικές στην Αγγειοχειρουργική». Εξειδικεύεται στην υπερηχογραφική διάγνωση των αγγειακών παθήσεων με έγχρωμο duplex (triplex).

Συμμετέχει και παρουσιάζει μελέτες σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει συγγραφικό έργο και είναι μέλος αρκετών επιστημονικών εταιρειών. Ταυτόχρονα έχει πλούσιο φιλανθρωπικό ιατρικό έργο.

Διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στα Μελίσσια Αττικής και στη Χαλκίδα και συνεργάζεται με ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές (Μητέρα, Metropolitan General, Βιοκλινική Αθηνών και Doctors' Hospital).